Zout is heel handig in je tuin: Dit kan je er allemaal mee doen

door: WVDS
zout, eten, reinigen
Afbeelding bron: Pixabay

Zout is niet alleen een karaktervol keukenkruid, maar het heeft ook nog andere, verrassende, toepassingen. Laten we enkele van de meest nuttige toepassingen verkennen voor gebruik van zout in je tuin.

Verrassende manieren om zout te gebruiken in je tuin

Zout kan worden gebruikt als een natuurlijke onkruidverdelger. Om zout te gebruiken als onkruidverdelger, voeg je gewoon een kopje zout toe aan twee kopjes water en breng je deze oplossing aan op het onkruid met een gieter. Het zout water zal het onkruid uitdrogen.

Wacht tot een droge zonnige dag om het zout op de bladeren van het onkruid te spuiten. Het zout zal de bladeren uitdrogen en het onkruid helpen te doden. Het is belangrijk te benadrukken dat zout ook andere planten kan beschadigen waarmee het in contact komt, en niet alleen het onkruid.

Daarom adviseren we uiterste voorzichtigheid bij het gebruik van zout in de buurt van gewenste planten of gewassen. Wees dus zeer selectief en precies in de toepassing van zoutwater op onkruid.

Daarnaast kan zout ingezet worden tegen ongewenste insecten. Bepaalde insecten zoals mieren, slakken en sluitluisjes hebben het niet zo begrepen op zout. Wanneer deze insecten in contact komen met zout, kan het zout hen uitdrogen en doden. Om ongewenste insecten af te weren, kun je het zout gewoon strooien op plekken waar de insecten vaak te zien zijn. 

Ondanks zijn voordelen kan het overmatig gebruik van zout in de tuin leiden tot bodemverzilting, waardoor de bodem minder vruchtbaar wordt. Daarom is het belangrijk om zout te gebruiken als een laatste redmiddel, en alleen in gematigde hoeveelheden.

Kortom, hoewel zout een vast ingrediënt is in onze keukens, zou het ook een plaats kunnen, krijgen tussen ons tuinmateriaal. Met zoveel handige toepassingen is het niet verkeerd om te zeggen dat zout echt een geheime wapen voor onze tuin kan zijn!

Tags keuken