11-jarige jongen doodgestoken: "Hij probeerde zijn zwangere mama te beschermen"

door: STS
politie - crime
Afbeelding bron: pexels

Een kind is omgekomen door toedoen van de agressieve ex-vriend van zijn moeder. De jongen probeerde zijn zwangere moeder nog te beschermen toen de man hun woonst binnenstormde.

Het drama speelde zich af in Edgewater, een buurt in de Amerikaanse stad Chicago. Een man stormde daar het appartement van zijn ex binnen, waar de vrouw samen met haar twee zonen woonde.

De 37-jarige man heeft een lange geschiedenis van huiselijk geweld. Op 13 maart sloegen de stoppen opnieuw door. Hij viel zijn zwangere ex aan, gewapend met een mes. De 11-jarige Jayden probeerde zijn moeder te beschermen, maar moest dat met zijn leven bekopen. De man keerde zich tegen de jongen en stak hem dood.

De moeder kon zich opsluiten in een slaapkamer, waarna de man afdroop. Toen de vrouw na een tijdje de slaapkamer durfde te verlaten, trof ze het levenloze lichaam van haar zoon aan op de vloer. Haar andere zoontje, zes jaar oud, was ongedeerd.

De vrouw was zelf gewond geraakt en bloedde aan de hals. Ze kon zich naar de voordeur begeven, waar een van de buren haar aantrof. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. "Volgens de autoriteiten is de verwachting dat de vrouw en haar ongeboren baby de aanval zullen overleven", schrijft The Mirror.

De dader kon door de politie opgespoord en gearresteerd worden. Hij werd onder andere aangeklaagd wegens moord.