Parket heeft nieuws na vondst van menselijke resten in tuin

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een update gegeven in de zaak rond de stoffelijke resten die gevonden werden in een tuin in Sint-Martens-Latem. Er werd een autopsie uitgevoerd.

Tijdens graafwerken werden de stoffelijke resten aangetroffen van Annie De Poortere, een vrouw die 30 jaar geleden verdween. Ze woonde destijds in de aanpalende woning. Nu is de verdwijning na al die jaren opgehelderd, maar zijn er nieuwe vragen ontstaan: hoe kwam ze om het leven, en wie had iets te maken met haar dood?

Er werd een autopsie uitgevoerd op de resten, maar die bracht geen uitsluitsel over wat de vrouw overkomen is. "Intussen is de autopsie gefinaliseerd. Hieruit valt geen concrete doodsoorzaak af te leiden", meldt het parket van Oost-Vlaanderen vrijdag.

Elektronisch toezicht

De 78-jarige echtgenoot van het slachtoffer werd in het kader van het onderzoek gearresteerd op verdenking van moord. Vrijdag verscheen hij voor de raadkamer. Die besliste om zijn elektronisch toezicht te verlengen. De man zegt zijn echtgenote niet te hebben gedood, maar haar lichaam wel te hebben begraven.

"Er wordt volop ingezet op snel verloop van het onderzoek, waarover we geen verdere informatie wensen te geven", zegt het parket nog.

Volg Redactie24 nu op Instagram