Ook deze maand lijkt in het water te vallen: ‘Dit weer staat er ons te wachten’

door: PMN
lente herfst
Afbeelding bron: pexels

We zijn aan een nieuwe maand begonnen. We hopen op beter weer in deze maand mei. Maar zal dat ook zo zijn?

We beginnen de maand alvast met warme temperaturen voor de tijd van het jaar. Op sommige plaatsen in het land kan het vandaag 25 graden worden. Dit warme weer gaat wel gepaard met regen - en onweersbuien. Dat zal ook zo voor de rest van de week zijn, met dat verschil dat de temperatuur daalt naar zo’n 16 graden.

Voor volgende week krijgen we te maken met een hoge druk, schrijft Weerplaza. De locatie van dit hogedrukgebied is echter nog onzeker. Als dit hogedrukgebied ten noorden van ons blijft krijgen we met oostenwind te maken en wordt het droger dan normaal.
 

Derde week van mei zou het opnieuw bergaf gaan met het weer

Als we naar de derde week van mei gaan kijken, wat een voorspelling is op de langere termijn, dan raken we de invloed van het hogedrukgebied kwijt. Het maakt plaats voor lagedrukgebieden die zorgen voor meer neerslag dan gebruikelijk. Het wordt dan opnieuw wisselvallig met een afwisseling van zon en wolken. De temperaturen blijven wel op peil waardoor van een koude meimaand geen sprake lijkt te zijn.

Let wel op want dit zijn voorspellingen op langere termijn. Hoe verder we in de tijd gaan, hoe onzekerder de voorspellingen.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp