Sabine Hagedoren voorspelt 25 graden, maar ook: "Fel onweer, met alles erop en eraan"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

Sabine Hagedoren voorspelt nog warmer weer voor woensdag. Er kunnen zich wel lokale onweersbuien voordoen.

Dinsdag werd een mooie dag, met temperaturen tot 22 graden. "We hebben al vier lentedagen gehad in april. Dat zijn dagen van minstens 20 graden. En we gaan er nog een paar bij doen", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

Aan de kust en op de Hoge Venen werd de kaap van 20 graden niet gehaald. In de latere namiddag is er kans op een lokale onweersbui. Vanavond volgen er meer regen- en onweersbuien, over het westen van het land vooral. De minima bedragen deze nacht 12 à 13 graden.

25 graden, maar koeler aan de kust

Woensdag steekt het kwik een tandje bij, met temperaturen die in de Kempen kunnen oplopen tot 25 graden. In het centrum wordt het 23 graden en aan de kust slechts 16 graden. "Op veel plaatsen gaat het droog blijven, maar hier en daar kan er een onweersbui voorkomen, met hagel. Dat geldt vooral voor het oosten van het land."

Onweer

In de loop van de avond komen er misschien onweersbuien tot bij ons. "Het is een beetje kantje boord. Vooral langs de grens met Frankrijk is de kans wat groter dat die lokaal hevig zijn, met hagel en rukwinden. Kortom: fel onweer, met alles erop en eraan. Het kan ook zijn dat het boven Frankrijk blijft. En hoe meer naar het noordoosten, hoe groter de kans dat het helemaal droog blijft."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp