Zoveel kost een rusthuis nu en er is geen goed nieuws: “Forse prijsverhoging op komst”

door: BVDO
Bejaarde - rusthuis
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Ouderenvereniging Okra heeft berekend hoeveel het kost om in een woonzorgcentrum te verblijven. Bovendien is er nog een forse prijsverhoging op komst.

Okra vraagt twee keer per jaar de kostprijs van een rusthuis op. Op dit moment bedraagt de prijs gemiddeld 2.182 euro per maand per persoon.

Dat is veel geld, maar daar blijft het niet bij. Heel wat zaken worden nog als supplement op de rekening toegevoegd: de was, extra voeding en drank, internetverbinding, televisie kijken...

Ook medische kosten komen er nog bij, zoals een kinesist, medicatie en dokters. Dat zorgt dat de echte prijs van leven als oudere nog veel meer kost dan enkel de prijs van het rusthuis.

Bovendien is er volgens Okra nog een stevige prijsverhoging op komst. Onlangs werd beslist dat woonzorgcentra binnenkort de gezondheidsindex moeten volgen. Bij de volgende overschrijding mogen ze nog één keer de consumptie-index volgen.

“We gaan ervan uit dat een aantal woonzorgcentra die kans gaan grijpen om nog één keer een forsere verhoging door te voeren, nu het nog kan”, zegt Herman Fonck, voorzitter belangenbehartiging bij ouderenvereniging Okra, aan Gazet van Antwerpen.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp