Zo reageren Prins Harry en Meghan Markle op kankerdiagnose Kate Middleton

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle hebben gereageerd op het nieuws rond Kate Middleton. De vrouw van prins William maakte vrijdagavond bekend kanker te hebben.

"In januari heb ik een zware buikoperatie ondergaan", sprak Middleton in een videoboodschap. "Op dat moment gingen de dokters ervan uit dat mijn aandoening geen kanker was. De operatie verliep goed, maar onderzoeken na de operatie wezen uit dat het toch om kanker gaat. Mijn medisch team heeft me daarop aangeraden om een preventieve chemokuur te volgen, en ik bevind me nu in de vroege fase van die behandeling."

"Dit was uiteraard een grote schok. William en ik hebben er alles aan gedaan om dit privé te verwerken, in het belang van ons gezin. Zoals jullie je wel kunnen voorstellen, heeft dit een tijd geduurd. Het heeft mij tijd gekost om te herstellen van de zware operatie om mijn behandeling te kunnen starten. Maar nog belangrijker heeft het ons tijd gekost om alles op een gepaste manier uit te leggen aan George, Charlotte en Louis en hen gerust te stellen dat alles goedkomt."

Prins Harry en Meghan Markle brachten een verklaring naar buiten naar aanleiding van het nieuws. "We wensen Kate en haar gezin gezondheid en beterschap toe, en hopen dat ze dat privé en in alle rust kunnen bereiken."