Duidelijke boodschap: "Bestuurders die het niet zo nauw nemen hiermee zijn gewaarschuwd"

door: STS
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

Heel wat bestuurders zijn de voorbije dagen betrapt op het gebruik van hun gsm achter het stuur. Ze zagen hun rijbewijs ingetrokken worden.

Op 10 en 11 oktober werden er nationale actiedagen gehouden tegen afleiding in het verkeer. De politiezones van de politieassociatie NORA (Grimbergen, Kastze, KLM, VIMA, WOKRA en Zaventem) betrapten meer dan 200 bestuurders.

"Ondanks alle sensibilisering werden toch nog 216 bestuurders met de gsm in de hand betrapt tijdens deze acties, 18 onder hen dienden hun rijbewijs onmiddellijk in te leveren."

"Bovendien werden ook nog andere inbreuken geregistreerd, zoals kinderen die niet in een aangepast zitje zaten, bestuurders en passagiers die zonder gordel in de wagen zaten en het ontbreken van een geldige verzekering."

"In Zaventem werd één voertuig getakeld omdat de bestuurder ondanks een lopend rijverbod toch nog met de gsm in de hand betrapt werd."

"We streven ernaar om in de toekomst vaker gecoördineerde verkeersacties te organiseren. Bestuurders die het niet zo nauw nemen met de verkeersregels zijn hierbij gewaarschuwd."