Julian Alaphilippe krijgt geen goed signaal voor transfer naar Cofidis

door: BVDO
Julian Alaphilippe
Afbeelding bron: Photonews

Julian Alaphilippe is einde contract bij Soudal-QuickStep. Enkele Franse ploegen zouden de nodige interesse tonen in hem.

Cofidis en TotalEnergies zijn geïnteresseerd om Julian Alaphilippe vanaf januari onderdak te geven, maar niet ten koste van alles en iedereen zo is duidelijk na een interview van Cofidis-manager Cédric Vasseur.

Zijn ploeg zit momenteel met grotere zorgen, namelijk de degradatie richting de ProTour vermijden. “In een interview heb ik gezegd dat Julian een kampioen is. Als teammanager zou ik dan ook graag met hem werken, maar we hebben tot nu toe niet echt serieus met elkaar gesproken”, klinkt het bij Global Cycling Network. “We willen Alaphilippe niet tekenen voor zijn naam.”

Vasseur wil naar eigen zeggen niet de fout maken die TotalEnergies deed met Peter Sagan. Alaphilippe moet een meerwaarde zijn voor Cofidis. “Op dit moment heeft hij het moeilijk, dus we wachten nog even af en we willen natuurlijk niet dat hij naar Cofidis komt om uit te bollen.”

“Daarom wil ik niet te snel gaan met Julian. Ik heb echt respect voor hem. Als ik met hem begin te praten, betekent dat dat we tot het einde door willen gaan. Ik wil niet dat hij tijd verliest bij ons”, besluit Vasseur.