Mathieu van der Poel is bijzonder boos over wat Remco Evenepoel meemaakt

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

De verwachtingen die mensen hebben van renners zijn bijzonder hoog. Als het eens niet lukt, dan krijgen ook mannen als Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel heel wat kritiek.

Sociale media zijn een pest voor toprenners. Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel krijgen heel wat bagger over zich heen, maar daar staan ze niet veel bij stil.

“Reageren op mensen die een reactie over mij plaatsen, daar blijf ik dan weer ver van af”, zegt Mathieu van der Poel in Titanen. “Want dan beland je in een eindeloos straatje. Eén van mijn favoriete quotes is ‘Een discussie winnen met iemand die slim is, is moeilijk, maar een discussie winnen met iemand die dom is, is onmogelijk.”

Een discussie winnen op sociale media, dat is onmogelijk volgens Van der Poel. Tijdens trainingen met Remco Evenepoel sprak hij al over het onderwerp.

“Hij zit tegenwoordig vaak in het oog van de storm op sociale media. Dan zeggen ze bijvoorbeeld dat hij altijd een excuus heeft wanneer hij niet wint. Diezelfde mensen die daarop zitten te vitten, prijzen hem dan schaamteloos weer de hemel in als hij een topkoers wint.”

Maar volgens de wereldkampioen zijn zowel Evenepoel als hijzelf sterk genoeg om daarmee op de juiste manier om te gaan.