Tim Merlier in de clinch met ploegmaat: "Andere kamers hebben het mogen horen"

door: JDH
tim Merlier
Afbeelding bron: Photonews

Tim Merlier is de Belgische hoop in de sprint in de Giro. Hij rekent daarvoor ook op zijn goede vriend Bert Van Lerberghe, met wie het al eens botst. 

"Niet ambras als in vechten, maar wij hebben de gave om fel met elkaar te kunnen discussiëren over de kleinste zaken, zonder dat er iets van blijft hangen", zegt Merlier bij HLN. Zo was er een discussie over de koffers van de twee. 

Van Lerberghe beschuldigde Merlier ervan dat hij zijn koffer had dichtgeklapt. "Hij dacht dat ik zo revanche wou nemen, omdat hij mij de dag voordien niet had geholpen om mijn valies van het rek te halen."

In de kleine hotelkamer kon de koffer van Merlier enkel op een rek liggen en die dreigde er van te vallen. Merlier vroeg de douchende Van Lerberghe om hulp, die de kamerdeur zo hard open zwaaide dat de koffer van Merlier op de grond viel. 

Maar Merlier was niet de dader voor het dichtklappen van de koffer van Van Lerberghe.  "Het kamermeisje was de dader. Een discussie voor niks. De andere kamers hebben het mogen horen.”