Bert Anciaux zal de Brusselse lijst voor het Vlaams parlement van sp.a dan toch niet trekken. In een terugblik op zijn politieke carrière zegt hij tevreden te zijn dat hij heel veel heeft kunnen realiseren.

“Ik ben niet de slimste van de hoop, ik ben ook niet de intelligentste strateeg, maar ik heb wel heel veel kunnen realiseren. Maar dat heeft ook heel veel energie gevraagd”, blikt Anciaux terug in de Zevende dag.

Hij heeft toch een tijdje moeten nadenken vooraleer hij besliste de lijst voor sp.a niet te trekken. “Ik heb er heel lang over gepiekerd, maar op een bepaald ogenblik moet je gewoon eerlijk zijn met jezelf. Ik ben niet meer die gast van 35.”

“Heel de partij stond achter mij”

“Ik wilde de mensen die zo voor mij opkwamen niet ontgoochelen. Dat heeft mij misschien iets langer tijd gevraagd om die beslissing te nemen. Heel de partij stond achter mij en ze vonden het nodig dat ik die lijst trok.”