Een havenarbeider heeft zichzelf serieus in moeilijkheden gebracht. Alles heeft te maken met een et een bericht op de rechts-conservatieve nieuwssite SCEPTR. Daarbij verwijzend naar Nike, dat onder druk was komen te staan door een serie nieuwe sportschoenen.

Op de onderkant van die Air Max 270-schoenen staat namelijk een logo dat, volgens de islamitische organisatoren van een petitie, gelijkenissen vertoont met het woord ‘Allah’. Ze vonden de schoen godslasterlijk omdat de naam van hun god zo vertrappeld en met modder besmeurd zou worden. De aanjagers van de actie eisten dat de schoen van de markt zou worden gehaald.

“Uitmoorden dat rotvolk”
Havenarbeider Bart V. had daar zo zijn eigen gedacht over en postte dit ook op zijn Facebook. “Ik heb het gehad met dat achterlijk rotvolk. Tijd om heel die kutzooi uit te moorden. Zal trouwens heel goed voor het milieu zijn.”

Onderzoek
Zijn werkgever PSA Antwerp kan niet lachen om het bericht. “Onze afdeling human resources is momenteel grondig bezig de situatie te onderzoeken”, zegt Pieter Hofkens van PSA in Het Nieuwsblad, “maar we willen stellen dat we elke vorm van racisme of discriminatie veroordelen.”

Ontslag
De havenarbeider riskeert zelfs zijn job. “Als blijkt dat de feiten kloppen, dan zullen de gepaste maatregelen genomen worden”, stelt Hofkens nog. “We hebben aan de man gevraagd om zijn post te verwijderen, wat hij ook gedaan heeft.”