De kinderen van een koppel uit Kortenaken hebben absolute doodsangsten moeten doorstaan. Toen hun ouders op verlof waren kregen ze bezoek van brutale dieven.

De drie kinderen en één kleinkind waren alleen thuis toen ze bezoek kregen van twee dieven. “Ze probeerden langs de zijkant van het huis binnen te raken. We probeerden de deuren nog snel te barricaderen maar we waren te laat. Ze bonden ons allemaal vast met plakband”, vertelt één kind bij Het Nieuwblad.

De twee homejackers lieten één van de kinderen bellen naar de ouders die net terugkwamen van vakantie. “We moesten hen vragen waar geld of goud lag maar dat hadden we niet. Toen werden ze ongelofelijk kwaad.”

Ze sloegen alles in elkaar. De tv’s, de telefoons, alles uit de kasten. Ze haalden alles overhoop en dreigden om de hond van het gezin de keel over te snijden. Ze gingen er vandoor met een kleine tv, enkele flessen drank en de auto die op de oprit stond.

Gelukkig kon de politie niet veel later het tweetal inrekenen. “We zijn heel blij dat ze gepakt zijn. Toch hebben we nog heel veel schrik. Dit laat zijn sporen na.”