Een jongeman uit Namen heeft zijn huisdieren moeten afgeven aan een dierenrechtenvereniging. Hij plaatste filmpjes online van mishandeling.

De man liet via sociale media duidelijk blijken hoe hij “speelde” met zijn twee katjes. Hij zette hen voor een rookkanon dat stevig hard ging en stelde hen bloot aan verschrikkelijk luide muziek.

Ook is te zien op de filmpjes hoe hij de katjes lustig in het rond zwiert. De beestjes waren bij aankomst van de dierenrechtenorganisatie in kritieke toestand. “Ze hadden schurft, waren ondervoed en verwilderd. Één kon nog uit één oog zien, het andere was doof en blind. Dit moet een echte martelgang zijn geweest voor hen.”

De eigenaar deed afstand van de beestjes en heeft volgens de organisatie hulp nodig. “We weten niet of de man doorheeft dat hij de beestjes een levende hel heeft bezorgd. Hij dacht dat het een spelletje was. Als de toestand van de katten niet verbetert kunnen we ze niet zo nog 15 jaar laten leven.”

Tags