Heel wat wetenschappers en linkse partijen zijn er van overtuigd: er moet een klimaatwet komen in België. Niet als het van N-VA afhangt.

Parlementsleden Loris Parryn en Anneleen Van Bossuyt zijn duidelijk: “Een klimaatwet in België? Dat zou ons een miljardenfactuur geven, nee dankjewel.”

“Als je dan de rekeningen wil doen kloppen moet je de komende 11 jaar héél wat zaken doen. Elke woning moet dan klimaatneutraal worden, alle auto’s die niet elektrisch zijn moeten weg en 50% van de veestapel mag je afmaken.”

“We moeten stoppen met denken dat de industrie onze vijand is. De grote kracht van Vlaanderen is toch innovatie? De bedrijven moeten samenwerken met onderzoekers om te zien hoe het beter kan. Groen wil bedrijven als Arcelor Mittal zien verdwijnen. Dan krijg je méér uitstoot als ze overgenomen worden door een buitenlands concern én minder jobs.”