In Zeebrugge waren er vrijdagavond opnieuw problemen met transmigranten. Het liep helemaal uit de hand.

Een 29-jarige Algerijn en zijn twee kompanen pleegden een autodiefstal in de Brusselsestraat, meldt Het Nieuwsblad. Ze werden door de eigenaar van de auto betrapt toen ze enkele kleinere dingen probeerden te stelen.

De daders probeerden te vluchten, maar de de eigenaar van de wagen zette de achtervolging in. Die achtervolging leidde hen naar het strand. De politie werd verwittigd en kwam met een speurhond ter plaatse.

Een tijdje later werden er drie personen aangetroffen. Eén van hen werd formeel herkend door de eigenaar van de auto. Het gaat om een Algerijn die een week eerder ook al aangetroffen in een trailer in Zeebrugge. Hij probeerde die avond enkele keren de haven binnen te dringen.

De gevolgen voor de transmigrant zijn weer. Hij zal zich later voor de feiten moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank. De man wou naar het Verenigd Koninkrijk.