De Lijn moet vandaag noodgedwongen opnieuw waarschuwen voor vertragingen. Er zijn nog steeds prikacties van chauffeurs die alles in de war sturen.

Het heikel punt blijft dat chauffeurs een pauze willen na een werkperiode van vier uur en een half. De vakbonden kwamen nog niet tot een volledig akkoord, het staat wel gepland. De officiële staking is voorbij maar heel wat chauffeurs pakken hun pauze nu al, ook al mag het wettelijk nog niet.

Daarom zullen er ook vandaag wat vertragingen zijn. De chauffeurs die hun pauze toch al eisen te nemen zullen hun rijschema niet meer tijdig kunnen afwerken.

De directie zit morgen opnieuw samen met de vakbonden en heeft vijf concrete voorstellen. Een groot deel van de werknemers zegt te zullen blijven staken (pauze nemen) zo lang er geen akkoord door komt.