In de Rammelstraat in Lede heeft een 5-jarig meisje op korte tijd afscheid moeten nemen van maar liefst drie katten. De reden is wraakroepend.

Het vijfjarige dochtertje Anke van Wim D’Herde uit de parallelstraat met de Wichelsesteenweg moest in korte tijd afscheid nemen van drie katten. Ze werden allemaal doodgereden.

De Rammelstraat in Lede kreunt onder het sluipverkeer. Het rijgedrag is van automobilisten in de straat is volgens de buurtbewoners hallucinant. “De jongste jaren is het probleem alleen maar toegenomen.”

“Weggebruikers nemen tijdens de spits, en zeker als de spooroverweg langs de Wichelsesteenweg een poosje dicht was en er een massa wagens aankomen, massaal de Rammelstraat als sluipweg”, zegt een buurtbewoonster in Het Laatste Nieuws.

“Automobilisten rijden hier zonder blozen over de voetpaden”, vult Wim D’Herde, die iets verderop woont, aan. Zijn dochtertje Anke moest zelf al drie katten afgeven. “Allemaal door gelijkaardige ervaringen.. Tragisch is het, dat onze dieren niet op de steenweg sterven, maar wel in onze ‘rustige’ woonstraat.”

Voorlopig komen er geen nieuwe katten meer. “Over enkele maanden als het weer mooi weer wordt, lopen en spelen hier weer kinderen. Ik hoop dat hier geen aanrijdingen gebeuren doordat een chauffeur vijf seconden sneller door het rode licht aan het dorp wil geraken”, bedenkt D’Herde zich nog.