Een 33-jarige moeder uit Liedekerke werd vorig jaar slachtoffer van een vleesetende bacterie. De gevolgen zijn hartverscheurend.

Volgens dokters mogen we al van een mirakel spreken dat de vrouw terug ontwaakte uit haar coma. De vrouw werd slachtoffer van een vleesetende bacterie tussen kerst en nieuw. Ze begon al snel te braken en kon nog nauwelijks rechtop staan.

Bij een eerste bezoek aan de dokter werd nog niet meteen ingegrepen. Een dag later moest de ambulance haar echter komen halen. Door een kloof tussen haar tenen kon de bacterie in haar bloedbaan raken. Na drie weken coma ontwaakte de vrouw weer.

Haar onderarmen, benen en knieën konden niet meer gered worden. Ze werden allemaal geamputeerd. De vrouw moet dus verder leven zonder ledematen. 0,1 op 100.000 personen krijgen te maken met zo ’n bacterie.