Vanavond is er een auto met afgetapte nummerplaat de beveiligde zone binnengereden in Aalst carnaval. Het zou om een verwarde man gaat die ook messen bij zich had en naar eigen zeggen Aalst een lesje wilde leren.

Een getuige zag alles gebeuren. De auto kwam met gierende banden langs een opening in de barricades het parcours opgereden. “Hij is de straat opgereden en hij is gestopt achter de wagens. Hij is uitgestapt en haalde een baseballbat te voorschijn”.

Er was ook nog een andere getuige die bestuurder opmerkte. Hij zegt dat de dolle man op een bepaald moment begon te roepen en te tieren. Hij nam een baseballknuppel uit zijn auto en bedreigde daarmee de omstaanders. Samen met een agent in burger heeft hij de man dan overmeesterd. “De man kwam heel bedreigend over, hij was heel agressief.”

Het is nog altijd niet duidelijk wie de bestuurder is. Maar het zou dus niet gaan om een mislukte terroristische aanslag.