De man die gisteren de beveiligde zone van het carnaval in Aalst binnenreed en daarna de aanwezige feestvierders met een baseballknuppel bedreigde, is weer vrij onder voorwaarden.

Dat de man weer vrij is, is voor burgemeester Christophe D’Haese een brug te ver. Hij is er razend om.

En de burgemeester is niet alleen. Ook op de sociale media kunnen mensen deze beslissing van justitie niet begrijpen. “Die gek loopt opnieuw vrij rond”, luidt het. “En het is nog twee dagen carnaval in Aalst. Wat als hij opnieuw drugs neemt en opnieuw wraak wil nemen? Dan gaat hij echt geen rekening houden met die voorwaarden.”

Burgemeester D’Haese heeft zich die bedenking ook al gemaakt. “Nu moet ik het maar oplossen”, zegt hij bij VTM-Nieuws. “We gaan die man dag en nacht bewaken. Zowel op zijn onderduikadres als op zijn feitelijk adres. Het zou veel makkelijker geweest zijn als ze hem een enkelband hadden gegeven, maar ook dat vonden ze niet nodig. Een schande!”