Er is politiek geruzie en heel wat onrust in Bocholt. Een bos dat eerst beschermd zou worden door voormalig minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V) zou nu toch gekapt mogen worden.

In 2016 leek het bos in Kaulille gered. Dankzij een besluit van toenmalig minister Schauvliege werden de 120 hectare grond gered. Het gebied belandde op de Boskaart, een systeem dat in het leven kwam om zonevreemde bossen te beschermen.

Amper een jaar later werd de Boskaart door Vlaams minister Bourgeois in de vuilbak gesmeten. Nu blijkt dat Schauvliege op 16 januari het gemeentebestuur terug het recht gaf om het gebied om te kappen voor zandwinning. De gemeente mag nu dus doen wat het wilt.

Een “beperkte” afkapping van het bos zorgt ervoor dat 100 van de 120 hectare zullen sneuvelen. Huidig minister van Milieu Van Den Heuvel zegt “dat er eerst nog heel wat procedures moeten doorlopen worden. Het bos zal er dus zeker nog enige tijd zijn.”

Voor Groen is de situatie niet toelaatbaar. “Je spreekt niet enkel van minder groen maar ook van veel meer stof- en geluidsoverlast voor bewoners”, klinkt het bij HLN.