Een zestigtal studenten van Youth For Climate hebben vandaag in het Europees Parlement in Straatsburg een klimaatdebat bijgewoond. Anuna De Wever was na afloop not amused.

De Belgische klimaatactivisten konden hun teleurstelling niet wegsteken na afloop. De opkomst was mager en echte engagementen bleven volgens hen uit. De zitting was eerder kort en een goed deel van de zaal bleef leeg.

Volgens YFC was de tussenkomst van het parlement vooral om hen gerust te stellen maar blijven concrete en harde maatregelen uit. Anuna De Wever was streng: “Ze nodigen ons uit om te komen luisteren naar politici die onderling wat lachen. Dat gaat de zaak niet vooruit helpen.”

De bezieler van het klimaatprotest in Franstalig België voegde er aan toe: “We gaan de huidige staat van de klimaatpolitiek echt niet accepteren. We blijven protesteren zo lang het nodig is. Tot de wereld écht inziet dat er nu nood is aan verandering.”