Deze nacht brak er grote paniek uit in het hotel Sofitel in Brussel. Een brand zorgde voor heel wat chaos.

Ongeveer 170 klanten zijn deze nacht geëvacueerd uit het hotel Sofitel op de Gulden-Vlieslaan. Een brand zorgde voor immens veel rookontwikkeling. Één persoon kreeg zeer vaal last van de rook en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht.

De brandweer diende ter plaatse de luchtladder te gebruiken om mensen te bevrijden. Één iemand werd buiten bewustzijn teruggevonden. Veel personen kregen ter plaatse verzorging.

De brand ontstond in de keuken van het hotel nabij de trappenhal, waardoor rookvorming zeer snel z’n ding kon doen. Klanten kunnen niet meteen terug naar hun kamers omdat er heel wat water- en rookschade is. Wel konden hun spullen worden opgehaald onder begeleiding.