Groen heeft een nieuw klimaatpact klaar waarmee het tegen 2030 heel wat doelstellingen wil halen. Voor tankkaarten en salariswagens zijn er dan geen plaats meer.

De CO2-uitstoot zou met 55% verminderen en de energie-efficiëntie gaat met 45% omhoog. Dat zijn enkele van de zeer ambitieuze doelstellingen die Groen nastreeft in het paKt 2030. Groen stelde dit deze middag voor.

Volgens de linkse partij zou het financiële plaatje van het plan helemaal in orde zijn. Er zouden zelf 2 miljard euro aan terugverdieneffecten zijn. “We voorzien ook sociale maatregelen zodat de factuur niet enkel bij de lage en middeninkomens terecht zal komen”, belooft voorzitter Meyrem Almaci.

Een belangrijk punt voor Groen is het op termijn afschaffen van tankkaarten en salariswagens. Een volledig vernieuwd mobiliteitsplan zou dit moeten opvangen. “Dit plan is een uitgestoken hand dat ons veel kwaliteit kan opleveren”, besluit Almaci.