De politiezone Neteland krijgt steeds vaker verontrustende meldingen van tieners die in het stadspark van Herentals goedkope drugs zouden innemen.

Butaangas snuiven: het lijkt steeds populairder te worden op en rond Herentals. De voorbije weken kon de politie op regelmatige basis lege gasflesjes terugvinden in het park. Volgens het korps is het belangrijk dat ouders op de hoogte zijn van deze verontrustende ontwikkeling.

Flesjes met het gas zijn in supermarktketens zoals Action te koop voor amper één euro. De flesjes worden gebruikt voor het aanvullen van een aansteker of voor bij een gasvuur. Het snuiven van het gas wekt echter ook een roes op.

Vooral in Herentals lijkt het een fenomeen te zijn. De omliggende gemeenten melden geen soortgelijke overtredingen. “Soms treffen we jongeren aan van amper 14 die op deze wijze drugs inhaleren. We brengen hun ouders altijd op de hoogte”, besluit de politie.