Het Sofitel in Brussel blijft zeker nog enkele dagen dicht na de zware brand van gisteren. 179 gasten moesten geëvacueerd worden, volgens één van hen danken ze hun leven aan een heldin.

Één persoon die op de bovenste verdieping van het hotel sliep werd wakker gemaakt door een nachtwaakster. “Het brandalarm was nauwelijks hoorbaar. Er zijn dan ook heel wat mensen die door het alarm heen sliepen. Vlak naast mij is een vrouw bewusteloos gevallen omdat ze te veel rook binnen kreeg. Ze hoorde waarschijnlijk ook niks”, vertelt de man uit Berlare bij TV Oost.

“Ikzelf werd pas wakker op het laatste nippertje. De nachtwaakster kwam iedereen op de bovenste verdieping wakker roepen. Toen ik uit het raam keek zag ik dat het al goed fout zat. Op dat moment werd al een brandladder gebruikt. Het vuur was overal.”

De man is de nachtwaakster zeer dankbaar. “Ze is echt een heldin. Zonder haar waren er waarschijnlijk veel zwaardere zaken gebeurd. Ik ga haar zeker nog contacteren om haar persoonlijk te bedanken.”