In Geraardsbergen zorgde de klimaatmars van vandaag voor heel wat verdeeldheid. Sommige leerlingen weigerden mee te stappen naar de grote markt.

De jeugd van Geraardsbergen kwam massaal naar de grote markt met één doel voor ogen: duidelijk maken dat de planeet niet mag vergaan. Het Sint-Catharinacollege organiseerde de mars zélf. Maar een verplichting was het dan ook weet niet.

De directeur van de school legt uit: “We hebben onze leerlingen zeker niet verplicht om mee te stappen. Dit moet een vrije keuze zijn. Er zijn dus enkele leerlingen achtergebleven op school. Zij hebben toezicht, kunnen in stilte werken en wachten tot de bel gaat.”

Aan de schoolpoort sprak TV Oost met enkele leerlingen die niet wouden betogen. “Het gaat toch niet uitmaken. Ik denk niet dat er echt iets gaat veranderen”, klinkt het ginds. Anderen mochten niet meestappen van hun ouders. De directeur besloot: “Ieder heeft recht op zijn mening. Sommigen hebben de buik ondertussen vol van de betogingen en dat snap ik.”