Scholen mogen kinderen verplicht laten deelnemen aan klimaatbetogingen. Minister van Onderwijs Hilde Crevits is het daar volledig mee eens. Anuna De Wever maakt haar mening ook duidelijk.

Anuna De Wever deelt de mening van Crevits (CD&V) duidelijk niet. “Ik vind het een slechte zaak dat scholen leerlingen zouden verplichten om deel te nemen”, klinkt het bij Het Nieuwsblad. “Wie het nut van dit protest niet inziet zou niet gedwongen mogen worden.”

“Veel leerlingen snappen de ernst van het klimaatprobleem nog niet. Scholen moeten beter investeren om dit duidelijk te maken. We willen niet protesteren met personen die niet echt begaan zijn met de hele situatie”, besluit De Wever.

Al heel wat leerlingen lieten weten niet mee te willen protesteren maar wel moeten van hun school uit. De hele situatie zorgt voor heel wat verdeeldheid.