Het voorstel van Alexander De Croo (Open VLD) om meer vrouwen aan de top van de Nationale Bank te krijgen kan op felle kritiek rekenen.

Alexander De Croo wil een verhoging van het aantal vrouwen aan de top van de Nationale Bank zien. Tegen 2020 moet de top voor minstens een derde uit vrouwen bestaan. Voormalig minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) denkt dat De Croo niet de waarheid brengt.

“De val van de regering zorgde ervoor dat wij (N-VA) een soortgelijk plan tegen 2023 zagen instorten. De Croo wil nu geen verhoging van het aantal vrouwen. Hij wil gewoon meer postjes om te kunnen uitdelen en die van de vakbonden veilig te stellen”, claimt Van Overtveldt.

Van Overtveldt noemt het initiatief van De Croo op sociale media nu al “gefaald”. Het kabinet-De Croo merkte al scherp op dat hun voorstel wél op een akkoord binnen de regering kan rekenen.