Bart De Wever heeft voor het eerst gereageerd op de nieuwe criminele feiten die zijn opgedoken in Antwerpen bij de drugsoorlog.

Deze ochtend diende DOVO een tijd lang de Damwijk in Antwerpen af te zetten. Er werden granaten teruggevonden. Later bleek het om nepgranaten te gaan. Toch hebben ze genoeg impact achtergelaten bij de lokale bevolking. Zo ook bij burgemeester De Wever.

“Het is verschrikkelijk om in de buurt te wonen waar deze afrekeningen plaatsvinden momenteel”, zegt hij in shock. “Het zijn misdaden uit het milieu gericht naar andere mensen vanuit het milieu. Jammer genoeg sluit dat niet uit dat er onschuldige slachtoffers kunnen vallen.”

“Hier word je natuurlijk alles behalve vrolijk van. Ik maak me echt ernstig zorgen. We moeten er alles aan doen om dit zo snel mogelijk te doen stoppen”, besluit De Wever.