Voor alleenstaanden wordt het alsmaar moeilijker om de energiefactuur te betalen. Één op drie kampen met duidelijke problemen.

Voor één op drie alleenstaanden is het amper mogelijk om de factuur voor de verwarming elke maand te betalen. Deze personen verkeren in “energie-armoede”. Een te groot deel van hun maandelijkse inkomsten gaat naar gas- en elektriciteit.

De jaarlijkse Barometer Energiearmoede bracht deze pijnlijke cijfers boven via De Standaard. Alleenstaanden worden veel harder getroffen dan gezinnen. “Sommige singles moeten zelfs met kaarsen werken om de energiefactuur enigszins te kunnen drukken”, klinkt het.

De stichting vreest dat het cijfer enkel zal toenemen de komende jaren aangezien het aantal alleenstaanden ook enkel verhoogt. “Er moet een veel groter aanbod aan sociale woningen voor alleenstaanden komen”, klinkt het bij de Koning Boudewijnstichting.