CD&V kan de zware uitspraken van Bart De Wever niet smaken. Na Wouter Beke laat nu ook Kris Peeters duidelijk blijken wat hij er van vindt.

De uitspraken van De Wever bij “Alloo Bij Bart De Wever” blijven voor beroering zorgen. De kopman van de N-VA zei dat Peeters “een triestig einde kent als politicus” en dat ze “bij de Romeinen hadden gevraagd om de aders te openen omdat u niet meer nodig bent”.

Beke had al een duidelijke boodschap klaar: “Klasse, je hebt het nu eenmaal of niet. Dit is echt een degoutante uitspraak”, reageerde hij fel.

De man over wie de uitspraak gaat heeft nu zelf ook een reactie klaar. Kris Peeters was bij Radio 1 zeer duidelijk. “Ik begrijp de vijandigheid van De Wever niet. Politiek is niks persoonlijks. Ik heb hem nog nooit op zijn persoon aangevallen maar hij doet dit nu omgekeerd wel. Zulke uitspraken worden gewoon niet gedaan”, besluit hij.