Vanaf vandaag is er op Netflix ‘The Disappearance of Madeleine McCann’ te bekijken. De achtdelige docureeks belooft uit te pakken met een “significante onthulling”.

Op 3 mei 2007 verdween Maddie McCann. De Britse Maddie McCann was op dat moment drie jaar oud. Ze verdween tijdens haar familievakantie in de Portugese Algarve. Ze zat een tijdje alleen op haar hotelkamer toen ze verdween, maar braaksporen werden er nooit gevonden in de hotelkamer.

Het onderzoek is nog steeds aan de gang, maar zonder resultaat. De nieuwe Netflix-documentaire ‘The Disappearance of Madeleine McCann’ wil nu wel duidelijkheid brengen. Maddie zou immers nog in leven zijn. Ze wordt gevangen gehouden door mensensmokkelaars. “Mensensmokkelaars krijgen zelden een meisje uit de middenklasse te pakken”, zegt privédetective Julian Peribanez in de reeks. “Maddie is dus van grote waarde voor hen en ik ben ervan overtuigd dat ze om die reden is meegenomen.”

Ouders Maddie McCann
In de docureeks komen meer dan 40 betrokkenen aan het woord. Sommigen onder hen spreken zelfs voor het eerst in het openbaar, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Een andere opmerkelijke getuige is Goncalo Amaral, een lokale politie-inspecteur die Maddies ouders verdenkt van de moord op hun dochter. Kate en Gerry McCann klaagden hem in het verleden al aan wegens laster, nadat hij in een boek beweerde dat ze Maddie een overdosis kalmeermiddelen hadden toegediend. “Hij had een baken van hoop moeten zijn voor ons”, aldus moeder Kate. “Maar dat draaide helemaal anders uit. We voelden ons verraden.”

De ouders van Maddie McCann hebben er alles aangedaan om te beletten dat de documentaire uitgezonden zou worden, maar zonder succes. Dat de documentaire er ook gaat voor zorgen dat Maddie McCann teruggevonden wordt, lijkt heel klein te zijn. “We zullen deze zaak misschien nooit oplossen”, aldus inspecteur Amaral. “Maar zolang we haar niét hebben gevonden, is mijn werk nooit gedaan.”