Een fietser die zwaar werd aangereden in Arendonk zorgt nu voor een drastische verandering in het verkeersplan van de gemeente.

De fietsers worden bijna helemaal baas in het centrum van Arendonk. De centrale straat De Vrijheid zal vanaf heden een volledige fietsstraat zijn. Auto’s mogen nog passeren maar moeten achter de fietsers blijven. Deze mogen zo traag als ze willen over de hele breedte van de baan rijden.

De situatie wordt aangepast na een verschrikkelijk ongeval vorig jaar. Een fietser overleed aan de gevolgen van een zware aanrijding. Een 47-jarige moeder van twee die ter plaatse werkte werd niet gezien.

Dit fatale ongeluk is de directe reden voor de aanpassing. Voor een voormalige collega heelt het niet alle wonden: “Het zijn heel mooie aanpassingen, maar voor het slachtoffer komen ze een jaar te laat. Waarom moeten er altijd eerst doden vallen?”