CD&V wil zich engageren om meer fietsers op de been te krijgen in Brussel. Met deze maatregel willen ze dat alvast stimuleren.

CD&V wil er voor zorgen dat een pak meer fietssnelwegen doorgetrokken worden tot in Brussel. Amper twee van de vijftien huidige snelwegen komen tot in de hoofdstad. Veel te weinig om pendelaars te motiveren de fiets te nemen, vindt CD&V.

CD&V ziet dat amper 1,5% van de werkmensen in Brussel hun fiets gebruiken om naar het werk te raken. Dit aantal willen ze omhoog zien gaan door fel te investeren in de fietspaden door te trekken tot in Brussel.

Partijlid Dalle vraagt zich alvast luidop af: “Wat is een fietssnelweg nu waard als hij stopt en je nadien het chaotische Brussel in moet? Voor fietsers is dat geen pretje. Het wordt dringend tijd dat we hier iets aan doen.”