Deze nacht was er een dramatisch ongeval in Hechtel. De balans na een verschrikkelijke knal is gruwelijk.

Kort na middernacht vond het incident plaats aan de grens met Houthalen-Helchteren. Een bestuurder merkte mogelijks een wegversmalling veel te laat op. Op het gladde wegdek begon het voertuig te slippen en vloog het dwars over de middenberm.

Eenmaal over de middenberm knalde de auto keihard met een Porsche die uit de andere richting kwam. De Porche vloog meteen in brand, de inzittenden konden tijdig ontsnappen met lichte verwondingen. Voor de andere auto was de tol veel hoger.

De drie inzittenden van het wrak zaten allemaal klem. De brandweer diende hen te bevrijden. Voor één persoon kwam alle hulp te laat, hij was ter plaatse overleden. De twee anderen werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.