Een koppel uit Veurne is maar al te blij dat hun huisdier een zeer goede waakhond is. ’s Nachts werden ze gewekt door haar geblaf.

De Duitse scheper Zena begon ’s nachts ineens fel te blaffen. Haar twee baasjes van 55 en 62 lagen rustig te slapen maar werden brutaal wakker door het geluid. Het was niet zonder reden dat de waakhond in Steenkerke zo veel lawaai maakte.

“Ik ging even beneden een kijkje nemen omdat onze hond zo luid aan het blaffen was. Ik zag meteen twee mannen bij de keuken staan. Toen ze mij opmerkten sloegen ze meteen op de vlucht. Ze sprongen terug uit de ruit die ze hadden ingeslagen om binnen te raken”, vertelt de bewoner.

De dieven konden twee tablets en een gsm buit maken. De gsm lieten ze terug vallen tijdens hun ontsnapping. Eerder die nacht hadden ze ook al ingebroken bij een drankenhandel. “Ook bij ons stonden er wat Leffe’s en Stella’s klaar die ze wouden meegraaien. Blijkbaar waren het dorstige dieven.”