Op dit moment is er bij een handsbal nog veel te vaak discussie. De KBVB wil nu meer duidelijkheid scheppen over wanneer het effectief hands is.

Zo vertelde Frank De Bleeckere volgens Het Nieuwsblad dat de regels rond hands duidelijker moeten worden: “De UEFA wil hands minder interpreteerbaar maken. Ik ben begin maart naar een congres in het Servische Belgrado geweest en daar werd me dat nog eens op het hart gedrukt.”

“Concreet: een bal die tegen een hand komt die dicht bij het lichaam staat wordt niet bestraft met hands als er geen beweging naar de bal is. Een arm die weg van het lichaam staat, die bij een sliding opengaat of gewoon boven de schouder wordt gehouden wordt bestraft met handspel.”

“Ook als de bal van dichtbij wordt aangeschoten of als de speler met de rug naar de bal staat en niet ziet wat op hem afkomt. Een speler die tegen zijn eigen arm kopt, wordt niet bestraft”, besluit De Bleeckere.