Vanaf maandag zal Albert Heijn vijf weken lang geen groenten en fruit meer verkopen in plastic verpakking. Dit doen ze naar aanleiding van de opschudding in Nederland over afzonderlijk verpakte paprika’s.

De supermarktketen neemt hiermee maatregelen in de strijd tegen de ‘plasticsoep’. Het gaat om een test waarmee de keten wil nagaan hoelang de groenten en fruit houdbaar zijn zonder verpakking. Meer dan honderd soorten groenten en fruit zullen vanaf maandag enkel in bulk worden aangeboden.

Hoewel meer en meer consumenten het nut van de plastic voorverpakte groenten en fruit in vraag stellen vanuit milieubewustzijn, zijn er experten die toch voorstander zijn. Volgens hen is de verpakking net beter voor het milieu omdat de producten zo langer vers blijven en er dus minder verspilling optreedt.