Voor de allereerste keer zijn er twee mensen op aarde met een persoonlijk vermogen van meer dan 100 miljard dollar. Amazon-baas Jeff Bezos krijgt zo gezelschap van Microsoft-bezieler Bill Gates.

Hoewel Gates lange tijd de rijkste man ter wereld was, werd hij in 2017 ingehaald door Jeff Bezos met een vermogen van 150,1 miljard dollar (133 miljard euro). Bill Gates komt nu weer wat dichterbij en overschrijdt ook de kaap van 100 miljard dollar (100,6 miljard dollar of 89 miljard euro). Dit blijkt uit de jaarlijkse lijst van miljardairs die het persbureau Bloomberg opmaakt en wordt overgenomen door HLN.

De top 5 wordt vervolledigd door Bernard Arnault (luxegoederen- en drankengigant) WarrenBuffet (investeerder en grootaandeelhouder) met ieder meer dan 80 miljard dollar. Op plaats vijf volgt Armancio Ortega (eigenaar van kledingbedrijf Inditex, moederbedrijf van Zara) met 67,4 miljard dollar op de rekening.