Jef Vermassen, de advocaat van neurochirurge Mehrnaz Didgar, die gisteren de gevangenis van Hasselt al verliet na de moord op haar dochter Eline, reageerde in VTM Nieuws erg scherp op de open brief die de vader van Eline schreef.

De neurochirurge kreeg vijf jaar voorwaardelijke celstraf en moet zich verplicht laten behandelen door een psychiatrische instelling. Ze wandelde dus gisteren als een vrije vrouw de gevangenis buiten. De vader van Eline (Steven Pans) liet zijn verontwaardiging over de strafmaat optekenen in een open brief. Hij vindt de straf niet enkel veel te licht maar heeft het ook over een verkeerd signaal naar de maatschappij toe.

Volgens Jef Vermassen is deze reactie totaal ongepast en is het deontologisch niet gepast dat de burgerlijke partij zich uitspreekt over het vonnis. “De strafmaat is iets tussen de procureur en de verdediging” zegt de advocaat. Daarnaast zegt Vermassen dat hij de houding van Steven Pans niet begrijpt. De vader van Eline zou volgens Vermassen immers aanvankelijk hebben verklaard dat zijn ex-vrouw niet gestraft moest worden. Moeder en dochter waren immers beiden zwaar depressief.