Vrijdagavond werd de wedstrijd tussen Standard en Anderlecht gestaakt. De bezoekende fans gooiden meerdere malen vuurpijlen op het veld, waardoor verder spelen niet meer mogelijk was volgens scheidsrechter Erik Lambrechts.

Anderlecht zal zo’n 50.000 euro boete moeten betalen. Volgens het reglement moet de club die verantwoordelijk is voor de staking van de wedstrijd, 50.000 euro boete betalen. Ook zou de 2-0 die na 30 minuten spelen op het scorebord stond, in een 5-0 forfaitscore kunnen worden omgezet.

Maar ook Standard kan mogelijk nog bestraft worden. Dat vertelde Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League aan Sporza. “We hebben gezien dat gisteren tijdens de wedstrijd langs beide kanten vuurpijlen zijn afgestoken. De match delegate zal zijn verslag hebben opgemaakt en dat gaat naar het bondsparket. Daar wordt dan een beslissing genomen.”