In Antwerpen mogen agenten vanaf nu alle wagens van roekeloze bestuurders meteen in beslag nemen. Dat heeft het schepencollege beslist. Bart De Wever vindt dat compleet legaal.

Bart De Wever geeft in Het Laatste Nieuws meer uitleg: “als je je wagen gebruikt door bijvoorbeeld 100 te rijden in zone 30, of echt roekeloos rijgedrag vertoont, dan zien we dat voertuig als een wapen en dat gaan we gewoon van je afpakken.”

De wagen wordt dan minimum twee weken in beslag genomen. De Wever vindt dat perfect legaal. “We hebben een welbepaald beeld voor ogen, mensen die zich nergens iets van aantrekken. En waar onze burgers ook veel over klagen.”

“Dat ‘patsergedrag’ is genoegzaam bekend. Nu zorgen we ervoor dat de wagen meteen in beslag kan genomen worden zonder dat het gerecht er nog tussen komt.”