Het thema wint steeds aan populariteit nu de verkiezingen dichtbij komen: hoe zit het met uw pensioen? Een expert noemt het plan van één partij alvast zeer slecht.

Elke partij schuift een ander idee naar voren als het draait om de pensioenplannen. De meesten komen wel overeen dat een verhoging dringend nodig is. Pensioenexpert Ria Janvier (UA) zegt bij Het Nieuwsblad dat ze het plan van één partij totaal uit de lucht gegrepen vindt.

“In het algemeen mis ik een globale visie. Men wil enkel de laagste pensioenen omhoog trekken maar dat is niet het enige dat nodig is”, klinkt het kordaat. “Het plan van Groen om iedereen een pensioen te geven, ook diegenen die nooit werkten, is gewoonweg onhaalbaar.”

“Sinterklaas komt maar één keer per jaar, dit kan je onmogelijk een faire regeling noemen. Het is vlakaf onbetaalbaar”, is het zware besluit.