De politiezone Mechelen-Willebroek waarschuwt de mensen van de regio. Steeds vaker maken oplichters op deze manier slachtoffers.

Tweedehandssites blijven een populair platform waarop oplichters proberen toe te slaan. De politie van Mechelen-Willebroek zegt bij RTV dat dieven zeer doelbewust hun slachtoffers uitkiezen via deze online verkooppunten. Ze beginnen meestal met te bieden op een product, meestal zelfs boven de vraagprijs.

Daarna zeggen ze dat een koerierbedrijf alles voor hen zal afhandelen. Meestal gaat dit om DPD. Later ontvangen de verkopers een formulier om zaken in te vullen waaronder hun rekeningnummer.

Nog later wordt de verkoper opgebeld met de vraag in te loggen met de bankkaart en bankapp. Op dat moment kunnen de oplichters aan de rekeningen van de slachtoffers. De politie vraagt dan ook steeds logisch na te denken en niet in te gaan op zo’n verzoeken.