Minister van Mobiliteit Ben Weyts kreeg de wind van voren na het intrekken van de kilometerheffing. Zelf zegt hij nu dat hij géén bocht heeft gemaakt.

“Nee, ik heb geen grote bocht gemaakt. De stilte van de medestanders van de kilometerheffing hebben dat idee begraven”, klinkt het geïrriteerd wanneer HLN hem een ommezwaai verwijt.

“De politieke overtuigingen van vandaag zijn gewoon niet sterk genoeg om de kilometerheffing op tafel te brengen. Ik vind dat zelf ook zeer jammer. Ik heb al heel wat sterke beslissingen genomen in het verleden en ben zeker geen twijfelaar.”

“Ik besef gewoon zeer goed wanneer een project kans heeft op slagen en wanneer niet. Ik ben een trouwe partijman, als ik bij deze enkele kogels heb opgevangen voor de N-VA dan is dat helemaal ok”, besluit Weyts strijdvaardig.