Maggie De Block heeft beslist dat er in Deurne binnenkort een nieuw asielcentrum opent. Bart De Wever was daar niet blij mee, en ook de buurt vindt dat niet zo fijn.

Ronny vindt het vooral jammer dat ze niet werden gewaarschuwd. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws. “Bij de minste wegenwerken krijgen we een seintje, maar dat is nu niet het geval, ik heb het vernomen in de krant.”

Ook Eddy vindt het niet zo fijn. Hij vindt dat het gebouw beter gebruikt kan worden als nieuw rusthuis. “We vangen al genoeg mensen op. We hebben een tekort aan rusthuizen, waarom wordt dat gebouw dan niet voor dat gebruikt?”

Toch is er ook iemand die het idee van het asielcentrum steunt. “Die mensen moeten geholpen worden”, zegt Paul. “Ze hadden ons moeten inlichten, maar dit is een rustige buurt. Dat zal niet ineens verdwijnen.”