NV-A boegbeeld Jan Jambon profileert zich vanaf vandaag als de toekomstige kandidaat premier van België. Met een groots opgezet promofilmpje en heel wat steun van zijn NV-A achterban, gaat hij op zoek naar zoveel mogelijk voorkeurstemmen.

In ‘De Ochtend’ op Radio 1 sprak Jambon al zonder terughoudendheid over zijn grote ambities. Er lijkt maar één ding meer te tellen: het premierschap. Volgens Jambon komt dit hem ook toe als NV-A de grootste partij blijkt te zijn: “België heeft er nood aan dat de premier van het land uit de sterkste partij komt”.

‘Ik heb vijf jaar als meesterknecht gefungeerd, nu wil ik de kopman worden. Het is logisch dat de grootste partij van een coalitie de premier levert. Dat was de constructiefout in de vorige regering en bracht remmingen met zich mee’, aldus Jambon.

Op twitter wordt zijn kandidatuur kracht bijgezet door zowat alle NV-A kopstukken.